Skip to main content

Ποια ονόματα παίζουν για τις παραγωγικές ΔΕΚΟ της Θεσσαλονίκης

Σε εκκρεμότητα παραμένουν, δύο μήνες μετά τις εκλογές, οι διοικήσεις των παραγωγικών επιχειρήσεων που ελέγχει το δημόσιο. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των επικεφαλής.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν, δύο μήνες μετά τις εκλογές, οι διοικήσεις των παραγωγικών επιχειρήσεων που ελέγχει το δημόσιο. Μόνο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης άλλαξε η διοίκηση, με την τοποθέτηση του στελέχους της εταιρίας Δημήτρη Γιαννακίδη ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, στη θέση του Λάμπρου Χαραλάμπους. Στη ΔΕΘ – Helexpo είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξουν αλλαγές και το δίδυμο του προέδρου Τάσου Tζήκα και του διευθύνοντος συμβούλου Κυριάκου Ποζρικίδη να παραμείνει.

Στο λιμάνι η αποχώρηση του Στέλιου Αγγελούδη θεωρείται βέβαιη και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής του ΑΠΘ –πρόεδρος στο τμήμα μηχανολόγων Μηχανικών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics Β. Ελλάδος- Λευτέρης Ιακώβου αρνήθηκε την πρόταση, καθώς διαφωνεί με την πρόθεση να πουληθεί το λιμάνι με μόνο κριτήριο το τίμημα και όχι την προοπτική και τη δυναμική. Κάπως έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ θα τοποθετηθεί ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιάννης Μυλόπουλος, με διευθύνοντα σύμβουλο το επί 31 χρόνια στέλεχος της εταιρίας Μανόλη Μιχαηλίδη.  

Στην ΕΥΑΘ, που δεν θα ιδιωτικοποιηθεί τον Νίκο Παπαδάκη θα αντικαταστήσει στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ Γιάννης Κραστενίτης, ο οποίος ήταν εκ των ηγετών του κινήματος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ «SOSτε το νερό».  

Για την «Εγνατία οδό» ο νεοδημοκράτης Γ. Σκόδρας αποχωρεί για να παραχωρήσει τη θέση του στην Ασημίνα Ξηροτύρη, που είναι μηχανικός, έχει δουλέψει 20 χρόνια στο δημόσιο, ανήκει στην ευρύτερη αριστερά, έχει διατελέσει νομάρχης και μέχρι πρόσφατα ήταν βουλευτής.

Για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας υπάρχουν φήμες για πολλούς υποψηφίους, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής –είναι αυτός που χάρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη ένα iPhone- και της καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Ρέας Καλφακάκου, η οποία είναι δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

ZENITH