Skip to main content

Ποιες επενδύσεις ανησυχούν και γιατί, για την Κυριακή

Οι ενδεχόμενες αλλαγές στο έργο ανάπλασης του Ελληνικού, η Cosco, τα αεροδρόμια και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθετα αρνητική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία των εταιρειών που έχει κερδίσει το έργο της ανάπλασης του Ελληνικού, σε περίπτωση που επιχειρηθούν «στρατηγικές αλλαγές» στη μορφή του project.

Μια τέτοια αλλαγή θα ήταν, για παράδειγμα, η μη κατασκευή καζίνο. Επειδή κάτι τέτοιο κυκλοφορεί τελευταία, πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες του project επιμένει ότι αν γίνει, τότε το έργο καθίσταται ασύμφορο και δεν μπορεί να προχωρήσει.

Κι αυτό γιατί, όπως λέει, θα είναι μια από τις βασικές πηγές ανταπόδοσης κεφαλαίου, προκειμένου η επένδυση να αρχίσει "να βγάζει τα λεφτά της", κατά το κοινώς λεγόμενον. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, απλά, η επένδυση "δεν θα βγαίνει".

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η επένδυση του Ελληνικού, αυτή η οποία περιμένει με .ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή το βράδυ, προκειμένου να συζητήσει με την επόμενη κυβέρνηση το μέλλον της.

Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν εν αμφιβόλω επενδύσεις όπως αυτή της Cosco στον Πειραιά ή της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζου, προκαλούν επίσης ανησυχία.

Επισήμως, ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνεται τίποτα, ούτε προς τη μία, αλλά ούτε και προς την άλλη πλευρά.

ZENITH