Skip to main content

Ποιες επιχειρήσεις του δημοσίου ετοιμάζονται για πώληση

Ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι. Θέμα του θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η δυνατότητα επιτάχυνσής τους, όπου κι όποτε αυτό είναι δυνατό.
Ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι. Θέμα του θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η δυνατότητα επιτάχυνσής τους, όπου κι όποτε αυτό είναι δυνατό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύβος ερρίφθη ήδη για την περίπτωση της ΔΕΠΑ, η οποία θα βγει προς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ενώ τα ΕΛΠΕ θα πουλήσουν κι άλλο πακέτο μετοχών που σήμερα βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του δημοσίου. Στην περίπτωση της ΔΕΗ, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το οποίο προβλέπει την πώληση δύο, τριών παραγωγικών μονάδων της, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο της μείωσης της παρουσίας του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο και του ΟΤΕ. Επίσης, μια κατ΄ αρχήν συζήτηση έχει ξεκινήσει και για την περίπτωση του ΟΠΑΠ, αν κι εν προκειμένω οριστικές αποφάσεις θα αργήσουν πολύ να ληφθούν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον ΟΣΕ, οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχει ένα κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον από τους γαλλικούς και τους κινεζικούς σιδηροδρόμους, αλλά απομένει ακόμα πολύς καιρός μέχρι να οριστικοποιηθεί το σενάριο της πώλησής του.

ZENITH