Skip to main content

Ποιες συγχωνεύσεις εξετάζει η διυπουργική

Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο για την οριστικοποίηση νέων συγχωνεύσεων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου.
Στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο για την οριστικοποίηση νέων συγχωνεύσεων  σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου εξετάζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Στο υπουργείο εργασίας θα συγχωνευθούν σε έναν οργανισμό ο ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, η Εργατική Εστία και το Παρατηρητήριο απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Προς συγχώνευση οδεύουν τα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως το ΤΡΑΜ, το ΜΕΤΡΟ και ο ΗΣΑΠ, καθώς επίσης και άλλα οδικά μέσα, ακόμη και το ΚΤΕΛ Αττικής.

Επίσης σε ενιαίο οργανισμό θα υπαχθούν ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων μαζί με την ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική και την δημόσια επιχείρηση ανέγερσης νοσοκομείων.

Εξορθολογισμός θα υπάρξει στις διάσπαρτες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών με τη συγχώνευση των σχολών δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συγκροτείται νέος οργανισμός που θα περιλαμβάνει το παρατηρητήριο της κοινωνίας της πληροφορίας και τι ψηφιακές ενισχύσεις ΑΕ.

ZENITH