Skip to main content

Ποιοι εκλέγονται σε Πιερία, Χαλκιδική και Κιλκίς

Οι βουλευτές που θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής από Πιερία, Χαλκιδική και Κιλκίς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας.

Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και σύμφωνα με την καταμέτρηση εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή ο Ζήσης Ζάννας (7.749 ψήφους), η Ελισάβετ Σκουφά (6.234 ψήφους) και ο Χαρίλαος Τζαμακλής (6.060 ψήφους). Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, που έλαβε 10.471 ψήφους.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Χαλκιδικής επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση, με 6.212 ψήφους. Μια έδρα παίρνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς (5.735 ψήφους), που είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Ιωάννης Δριβελέγκας (2.467 ψήφους).

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, από τη Νέα Δημοκρατία στο Κιλκίς επανεκλέγεται ο Γιώργος Γεωργαντάς με 7.453. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, με 6.405 ψήφους, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται, για πρώτη φορά, ο Χρήστος Χατζησάββας, με 1.642 ψήφους.

ZENITH