Skip to main content

Ποιους «εξετάζει» σήμερα η τρόικα

Για δεύτερη συνεχή μέρα η τρόικα των ελεγκτών, που πλέον φτάνει στα 33 άτομα, αριθμός εντυπωσιακός και μάλλον πρωτόγνωρος ακόμα και για τα δεδομένα του ΔΝΤ, συνεχίζει τις επαφές και τις συζητήσεις με
Για δεύτερη συνεχή μέρα η τρόικα των ελεγκτών, που πλέον φτάνει στα 33 άτομα (!), αριθμός εντυπωσιακός και μάλλον πρωτόγνωρος ακόμα και για τα δεδομένα του ΔΝΤ, συνεχίζει τις επαφές και τις συζητήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του ελέγχου της εφαρμογής του Μνημονίου για τη σωτηρία της οικονομίας.

Από το πρωί σήμερα βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομίας, όπου μεταξύ άλλων εξετάζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και η πορεία εφαρμογής του, όπως και ο βαθμός προβληματικότητας της απορροφητικότητάς του. Επίσης εξετάζεται η καλύτερη λειτουργία της αγοράς και η αποσαφήνιση των διατάξεων του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η απελευθέρωση υπηρεσιών και «κλειστών» επαγγελμάτων είναι επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως επίσης και η εντατικοποίηση των ελέγχων και η επιβολή προστίμων στην αγορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο θα βρεθεί κι αύριο στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς η γκάμα των θεμάτων ήταν τελικώς πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι αρχικώς αναμένονταν.

ZENITH