Skip to main content

Ποιους και γιατί θα δουν οι ελεγκτές της τρόικας

Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Οργανισμοί του δημοσίου στο μικροσκόπιο των ελεγκτών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη μέρα τους με μια σύσκεψη στο υπ.Οικονομικών.
Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Οργανισμοί του δημοσίου οι οποίοι βρίσκονται πέρα από κάθε έλεγχο μπαίνουν από σήμερα το πρωί στο μικροσκόπιο της τρόικας των ελεγκτών.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η μέρα τους θα ξεκινήσει με μια συνάντηση που θα έχουν στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκεί θα εξετασθούν τα τελευταία δεδομένα, κι από εκεί και πέρα θα καθορισθεί ένας προγραμματισμός επισκέψεων σε υπουργεία και οργανισμούς. Η τρόικα έχει ζητήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στοιχεία για μια σειρά από θέματα που θα μπουν στο μικροσκόπιό της, αν και αυτή τη φορά οι διαθέσεις της είναι άγριες για συγκεκριμένα γεγονότα και συγκεκριμένα για τις δαπάνες εκτός ελέγχουν που σημειώνονται κυρίως στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις δραστηριότητες του υπουργείου Υποδομών, στο οποίο, ως γνωστόν, υπάγονται ορισμένα από τα πιο «αμαρτωλά» ιδρύματα και οργανισμοί της χώρας. Για παράδειγμα, ο ΟΣΕ, ο οποίος είναι έτοιμος να μπει σε νέα φάση εκκαθάρισης, και κατόπιν πώλησης ενός ή και περισσότερων κομματιών του. Οι εξελίξεις αναμένεται ότι θα δρομολογηθούν και σε αυτό το μέτωπο αυτή την εβδομάδα.

ZENITH