Skip to main content

«Πόλεμος» στη British Airways για την απεργία

Σε νομική δράση αναμένεται να καταφύγει η British Airways επιχειρώντας να εμποδίσει την 12ήμερη απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της εν μέσω των Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Tην προγραμματισμένη 12ήμερη απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προσπαθεί να εμποδίσει η British Airways καταφεύγοντας ακόμη και σε νομική δράση κατηγορώντας το συνδικάτο Unite για «παρατυπίες» στη ψηφοφορία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τα πληρώματα της αεροπορικής εταιρίας.

Η British Airways έδωσε στο συνδικάτο Unite προθεσμία έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Τρίτης για αναστείλει την απεργία χωρίς να λάβει απάντηση, και πλέον κινείται δικαστικά για να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τους πελάτες μας από αυτή την σκανδαλώδη και αδικαιολόγητη απόφαση του συνδικάτου Unite διότι δεν θέλουμε να δούμε να καταστρέφονται τα Χριστούγεννα ενός εκατομμυρίου ανθρώπων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς.

Ο Γουόλς επεσήμανε ότι η British Airways «παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις οποιαδήποτε ώρα και χωρίς καμία προϋπόθεση».

Από την πλευρά του, το συνδικάτο Unite δήλωσε ότι  η απεργία θα ανασταλεί εάν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλαδή εφόσον ανασταλούν οι μειώσεις των θέσεων εργασίας και οι αλλαγές σε συμβόλαια του προσωπικού.

ZENITH