Skip to main content

«Πόλεμος» στην Ιταλία για ελληνικά ομόλογα

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβερνώσας παράταξης και της αντιπολίτευσης στη Λομβαρδία, καθώς η περιφέρεια έχει επενδύσει 115 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και ο φόβος για στάση πληρωμών α
Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβερνώσας παράταξης και της αντιπολίτευσης στη Λομβαρδία (περιφέρεια του Μιλάνου), καθώς η περιφέρεια έχει επενδύσει 115 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα και ο φόβος για στάση πληρωμών από τη χώρα μας έχει πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η περιφέρεια του Μιλάνου εξουσιοδότησε τις τράπεζες Merrill Lynch και Ubs Warburg να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε κρατικούς τίτλους, με τις δεύτερες να επενδύουν 115 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, διαμέσου του εκπροσώπου της στο συμβούλιο της Λομβαρδίας, Λούκα Γκαφούρι, τονίζει ότι «σε περίπτωση που στην Ελλάδα σημειωνόταν στάση πληρωμών, το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης θα καλούνταν να το πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας του Μιλάνου».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, εξήγησε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, διότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφέστατες: ευτυχώς δεν υπερίσχυσε η παραφροσύνη. Κανείς δεν πίστεψε ότι αν μια χώρα χρεοκοπήσει όλο το ευρύτερο πλαίσιο μπορεί να παραμείνει ως είχε».

Η κεντροαριστερά, ζητά, τέλος, τη δημιουργία ομάδας διεθνών ειδημόνων, που να αποφανθεί σχετικά με την ορθότητα της εν λόγω χρηματικής επένδυσης.

ZENITH