Skip to main content

Πολιτική συναίνεση στην Πορτογαλία για την οικονομία

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Πορτογαλίας «αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην πορτογαλική οικονομία», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.
 Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Πορτογαλίας «αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην πορτογαλική οικονομία», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησής του έχουν «προβλεφθεί».

«Η κυβέρνηση και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για να απαντήσουν σε πρώτη φάση σε αυτό που αποτελεί μία αβάσιμη κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στο ευρώ και στο χρέος της Πορτογαλίας», ανέφερε ο Σόκρατες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD-κεντροδεξιό) Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στη μείωση των δαπανών που θα επιτρέψει τη μείωση του ελλείμματος ρεκόρ 9,4% του ΑΕΠ για ένα χρέος 126 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2009,στο 8,3 του ΑΕΠ το 2010 με στόχο τη μείωση στο 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013.

Χθες, ο Κοέλιο υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προστασία της οικονομίας από τους κερδοσκόπους, παρά τις επικρίσεις από το κόμμα του ότι το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης είναι πολύ ήπιο.

Πορτογάλοι αναλυτές χαρακτήρισαν σήμερα την οικονομία της χώρας σημαντικά σταθερότερη από αυτή της Ελλάδας.

ZENITH