Skip to main content

Πωλητήρια σε πάνω από 25 ιδιωτικά νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης είναι ότι «χτύπησε» όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, φτωχούς και πλούσιους. Και μάλιστα, αυτούς τους τελευταίους, ιδιαίτερα σκληρά, στο βαθμ
Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης είναι ότι «χτύπησε» όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, φτωχούς και πλούσιους. Και μάλιστα, αυτούς τους τελευταίους, ιδιαίτερα σκληρά, στο βαθμό που να βγάζουν στο σφυρί και κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία έως πρόσφατα θεωρούνταν ως η κορωνίδα των υπαρχόντων τους. Ο λόγος αφορά στα ιδιόκτητα νησιά τους, τα οποία είναι διάσπαρτα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία, τα οποία έχουν αναλάβει το έργο να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, αυτή τη στιγμή πωλητήριο έχει μπει σε περισσότερα από 25 ιδιόκτητα νησιά, κυρίως για φορολογικούς λόγους.

Μετά τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η συντήρησή τους καθίσταται πανάκριβη, την ίδια ώρα που η αξιοποίηση τους ελέγχεται. Κι αυτό γιατί στα περισσότερα από αυτές υπάρχουν πολεοδομικές απαγορεύσεις, που δεν επιτρέπουν την εκμετάλλευσή τους ακόμα και για σκοπούς real estate. To γεγονός, όπως είναι φυσικό, είχε προβληματίσει τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι αφού ενέσκηψε και η κρίση, πήραν τη μεγάλη απόφαση του πωλητηρίου.

ZENITH