Skip to main content

Πολλές χώρες θα βοηθήσουν τις ΗΠΑ με την πετρελαιοκηλίδα

Δεκαεπτά χώρες και τέσσερις διεθνείς οργανισμοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.
Δεκαεπτά χώρες και τέσσερις διεθνείς οργανισμοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Κροατία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βρετανία και το Βιετνάμ πρότειναν να παράσχουν «εξοπλισμό, εμπειρογνώμονες και συνολική βοήθεια», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Οι οργανισμοί που προσφέρθηκαν ήταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «έγιναν δεκτές πολλές προτάσεις παροχής βοήθειας», όπως αυτή του Μεξικού, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας που αφορούν την περισυλλογή του πετρελαίου ή την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία ΒΡ εφοδιάζεται εξοπλισμό απευθείας από ορισμένες χώρες και έχει καταφύγει σε ειδικούς απ΄ όλο τον κόσμο, μερικές φορές με τη μεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων η Αλγερία, η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Δανία, η Λετονία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ταϊβάν και η Βρετανία.

ZENITH