Skip to main content

Πωλούσε κρασιά - μαϊμού

Φιάλες - μαϊμού λευκού οίνου διέθετε 51χρονος σε διάφορα καταστήματα του νομού Χαλκιδικής από τα τέλη Ιουνίου. Οι φιάλες έφεραν τα διακριτικά και την ετικέτα που χρησιμοποιεί συγκεκριμένη εταιρία οινο
Φιάλες - μαϊμού λευκού οίνου διέθετε 51χρονος, ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας ποτών, σε διάφορα καταστήματα του νομού Χαλκιδικής από τα τέλη Ιουνίου. Οι φιάλες έφεραν τα διακριτικά και την ετικέτα που χρησιμοποιεί συγκεκριμένη εταιρία οινοποιίας, διέφεραν, όμως, στον κωδικό εμφιάλωσης και στο πώμα, ενώ υπήρχαν και ενδείξεις που πρόδιδαν μη ασφαλείς συνθήκες εμφιάλωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του βρέθηκε μεγάλος αριθμός κενών φιαλών με χαρακτηριστικά της παθούσας εταιρίας οινοποιίας, καθώς επίσης και αχρησιμοποίητα πωμάτα, τα οποία έφεραν το όνομα και το σήμα της εταιρείας κατ΄ απομίμηση των γνησίων.

Ο 51χρονος συνελήφθη, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία εκπροσώπου εταιρίας οινοποιίας, για «Πλαστογραφία», παράβαση των νόμων «Περί Σημάτων» και «Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα απομιμητικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο για εξέταση.

ZENITH