Skip to main content

«Πολύ υψηλό το επιτόκιο του μηχανισμού»

Για «πάρα πολύ υψηλό» επιτόκιο δανεισμού προς την Ελλάδα από την Ε.Ε. (5%) έκανε νύξεις σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Γερμανίας.
Για «πάρα πολύ υψηλό» επιτόκιο δανεισμού προς την Ελλάδα από την Ε.Ε. (5%) έκανε νύξεις σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, παρεμβαίνοντας στο ζωηρό διάλογο που διεξάγεται  σχετικά με το θέμα αυτό.
 
Ο αξιωματούχος, που δέχθηκε σήμερα πολλές ερωτήσεις για το θέμα από τους ευρωβουλευτές, για να διαπιστωθεί εάν εκτιμά προσωπικά πως το δανειστικό επιτόκιο για την Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλό, παραδέχθηκε ότι έχει διαβουλευθεί πάνω στο ίδιο θέμα με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες.

«Ατυχώς», ανέφερε απαντώντας ο κ. Ζοζέ Μπαρόζο, «η μοναδική εφικτή λύση ήταν η παρουσιασθείσα», επικαλούμενος τη σχετική συμφωνία της 12ης Απριλίου σε επίπεδο υπουργών των Εξωτερικών της ευρωζώνης. Ταυτόχρονα, ρητά παρέπεμψε, προκειμένου να δοθεί μία απάντηση, στην ίδια την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ...

ZENITH