Skip to main content

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το σημερινό κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, ανήμερα της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
Τουλάχιστον 24 νεκροί και 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το σημερινό κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, ανήμερα της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σε δύο διαφορετικές συνοικίες της Βαγδάτης, δύο εκρήξεις βομβών προκάλεσαν την κατάρρευση δύο πολυκατοικιών και το θάνατο συνολικά 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό 18.

Παράλληλα, περισσότερα από εξήντα βλήματα όλμου έπληξαν διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, κυρίως εντός της υψηλής ασφαλείας «πράσινης ζώνης» όπου βρίσκονται τα κρατικά κτίρια και πολλές πρεσβείες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν 40.

Επιθέσεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Γιατρίμπ και Μπακούμπα, βόρεια της πρωτεύουσας, καθώς και στη Μοσούλη, στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας, στρατηγός Κασίμ αλ-Μουσαβί, άρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Βαγδάτης, τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ο αξιωματούχος δεν αιτιολόγησε την άρση της απαγόρευσης, η οποία είχε επιβληθεί ως μέτρο προστασίας των εκλογικών τμημάτων από βομβιστικές επιθέσεις, ενώ δήλωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει για τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

ZENITH