Skip to main content

«Πορτοκαλί» από ΔΝΤ και ΕΕ για τη δεύτερη δόση

Η αισιοδοξία ότι η χώρα εξασφάλισε την δεύτερη δόση της βοήθειας από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ από χθες το βράδυ είναι διάχυτη στην κυβέρνηση.
Η αισιοδοξία ότι η χώρα εξασφάλισε την δεύτερη δόση της βοήθειας από το πακέτο των 110 δισ.ευρώ, από χθες το βράδυ είναι διάχυτη στην κυβέρνηση. Αρμόδια στελέχη της, άλλωστε, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινών παρεμβάσεών τους σε τηλεοπτικές εκπομπές, το επαναλάμβαναν αυτάρεσκα, και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Γεγονός θα πρέπει να θεωρείται ότι πράγματι το κλίμα που μεταφέρεται από τις Βρυξέλλες, αλλά και την Ουάσιγκτον, είναι πως πράγματι το πορτοκαλί φως έχει ανάψει κι ότι η Ελλάδα θα εισπράξει τελικώς άλλα 9 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις ανάγκες της, δανειακές κι άλλες, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Το θέμα όμως ήταν και παραμένει το ίδιο: Τι θα γίνει από εκεί και στο εξής;

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους, οι ελεγκτές έχουν πεισθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί και έτσι η χορήγηση της δεύτερης δόσης έρχεται και ως μια μορφή επιβράβευσης αυτής της προσπάθειας.

Όμως, από το φθινόπωρο και μετά, θα πρέπει να παρουσιασθεί και αποτέλεσμα. Οπότε από εκεί κι έπειτα, αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα.

ZENITH