Skip to main content

Πώς απαλλάσσεται ο ΠΑΟΚ από τα χρέη

Ποια είναι η διαδικασία που θα φροντίσει να ακολουθήσει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προκειμένου να αποτάξει τον πολυετή βραχνά των χρεών, με την ένταξή της στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Μια ανάσα από την οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο βρίσκεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την καταβολή ενός ποσού της τάξης των 10,4 εκατ. ευρώ μέσω της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Έπειτα από τις επαφές της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ με τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προέκυψε πως για να καταβληθούν αυτά τα 10,4 εκατ. ευρώ και να απαλλαγεί ο σύλλογος από τον βραχνά των χρεών, θα πρέπει να φανεί η συνολική οφειλή στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας, το Taxis.

Προκειμένου να γίνει αυτό, οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα πρέπει να προσκομίσουν ένα έγγραφο από τα δικαστήρια που θα πιστοποιεί πως δεν έχει εκδικαστεί καμία από τις εν όλω 43 προσφυγές της (δεν χρειάζεται καν να προβεί σε διαδικασία απόσυρσης).

Πώς ξεδιπλώνεται το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης

Το έγγραφο αυτό θα φτάσει στα χέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το πρωί της επόμενης Τρίτης, μία μέρα, δηλαδή, μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της με θέμα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Σε αυτή αναμένεται να εγκριθεί το «δάνειο» της Dimera ΕΠΕ, της εταιρείας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του Δικεφάλου.

Αμέσως μετά, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα καταθέσει στην Εφορία την αίτηση ώστε να υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ την επομένη θα εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας ολόκληρη η οφειλή και τη μεθεπόμενη θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το πρωτογενές χρέος (10,4 εκ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι από τη μέρα που θα κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής, ο νόμος δίνει περιθώριο τριών ημερών για την αποπληρωμή της οφειλής.

Συνοπτικά, λοιπόν, την προσεχή Τρίτη ο ΠΑΟΚ αναμένεται να υπαχθεί στη ρύθμιση και, τρεις μέρες αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβάλλει το ποσό στην Εφορία.

Εξάλλου, όπως είχε προσφάτως διευκρινίσει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, «έως το τέλος Απριλίου, ο ΠΑΟΚ δεν θα χρωστά στο Δημόσιο».

Τούτου λεχθέντος και όπως όλα δείχνουν, ο ομογενής επιχειρηματίας θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του.

ZENITH