Skip to main content

Πώς η ΝΔ πήγε στην ....παράταση

Τα στελέχη του κόμματος, αλλά και ο αρχηγός του, δεν θέλησαν να δώσουν την εντύπωση ότι ομφαλοσκοπούν, την ώρα που Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Μετατίθενται τελικώς για αργότερα οι όποιες εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή την εκκρεμμότητα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-εταίρων, ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνενόηση με άλλα κορυφαία στελέχη, αποφάσισαν να μην συγκληθεί σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τους, όπου επρόκειτο να ανοίξει η συζήτηση για τα αίτια της ήττας τους, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και κατ' επέκταση την επόμενη μέρα της ΝΔ.

Ως γνωστόν, οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν ότι επρόκειτο να τεθεί ακόμα και θέμα ηγεσίας, από την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι το οποίο, στην παρούσα φάση και κρίση που διέρχεται η χώρα, κρίθηκε άκαιρο. Κι αυτό γιατί τα στελέχη του κόμματος, αλλά και ο αρχηγός του, δεν θέλησαν να δώσουν την εντύπωση ότι ομφαλοσκοπούν, την ώρα που Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Υπέρ αυτής της εξέλιξης τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε κατ' αρχήν με τοπν κ. Σαμαρά και κατόπιν με στελέχη του κόμματος που επικοινώνησαν μαζί του. Και κάπως έτσι, η απόφαση για την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ελήφθη σχεδόν ομόφωνα. Στην πραγματικότητα, αυτό το οποίο έγινε ήταν να μετατεθούν οι εξελίξεις για λίγο αργότερα

ZENITH