Skip to main content

Πώς μοίρασε ο Τσίπρας τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων

Ποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια κεντρικών υπουργείων. Για μικρό και ευέλικτο σχήμα είναι αποφασισμένος ο Αλ. Τσίπρας.

Τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου φαίνεται ότι έχει σχεδιάσει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο οποίος επιθυμεί να δημιουργήσει ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα. 

Σύμφωνα με το newsit.gr σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ τότε υπάρχουν πολλά υπουργεία που ήδη έχουν άνθρωπο που προορίζεται για το χαρτοφυλάκιό τους

Τις βασικές θέσης του κυβερνητικού συμβουλίου φαίνεται ότι καταλαμβάνουν γνωστά και βασικά στελέχη του κόμματος. Ως αντιπρόεδρος αλλά και πιθανός υπουργός Οικονομικών ακούγεται ο Γ. Δραγασάκης. Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του κυρίου Γ. Σταθάκη, ενώ ο Ν. Κοτζιάς φέρεται ως υποψήφιος για το υπουργείο Εξωτερικών. Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Δ. Παπαδημούλη, ενώ του Π. Λαφαζάνη για το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Κ. Τσουκαλάς φαίνεται ότι θα είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, ενώ ο Θ. Δρίτσας φαίνεται να οδεύει προς το Άμυνας. Τέλος για το υπουργείο Επικρατείας φαίνεται ότι οδεύει ο Ν. Παππάς, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη δηλώνουν τη βεβαιότητά τους και για τα υπουργεία που θα εξαφανιστούν καθώς θεωρούνται ως υπουργεία που εξυπηρετούν παλαιοκομματικούς και μόνο σκοπούς. Φαίνεται λοιπόν πως δεν θα υπάρχουν υπουργεία όπως το Αιγαίου και το Μακεδονίας-Θράκης, ενώ υπουργεία όπως το Τουρισμού και το Πολιτισμού θα ενοποιηθούν .

 

ZENITH