Skip to main content

Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους...

Ανάμεσα στους βουλευτές που πήραν το λόγο κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, υπήρξαν αρκετοί που μίλησαν λογοτεχνικά κι άλλοι ως... παπαγάλοι των αρχηγών τους. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Ανάμεσα στους βουλευτές που πήραν το λόγο κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, υπήρξαν αρκετοί που μίλησαν λογοτεχνικά κι άλλοι ως... παπαγάλοι των αρχηγών τους. Καλύτερα να σταθούμε στην πρώτη περίπτωση, όπου βουλευτίνα της Λάρισας και του ΣΥΡΙΖΑ μας θύμισε το γνωστό θεατρικό έργο «πως να ξεφορτωθούμε τους άλλους...» Και λέω καλύτερα, διότι αν μείνουμε στην περίπτωση βουλευτή του ΛΑΟΣ και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, θα στενοχωρηθούν περισσότεροι απ όσους τον ψήφισαν.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Ηρώ Διώτη, μας θύμισε λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήθελε κάποτε να κάνει την Ελλάδα… Δανία του νότου. Ταυτόχρονα, μας θύμισε τη μαύρη δανέζικη πολιτικοκοινωνική κωμωδία «Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους», στην οποία το Κοινοβούλιο της ευρωπαϊκής αυτής χώρας, πρότυπο του Έλληνα πρωθυπουργού, ψηφίζει έναν έκτακτο στρατιωτικό νόμο, προσπαθώντας να καθαρίσει την κοινωνία από τα «παράσιτά» της, όπου παράσιτα λογίζονται τα άτομα που ζουν από την πρόνοια!

Δηλαδή τους ανέργους, άπορους, νεοεισερχόμενους στην εργασία, μελλοντικούς εργαζόμενους που θα ασφαλιστούν για πρώτη φορά το 2015, μητέρες με ανήλικα παιδιά και υπερήλικες γονείς, χαμηλοσυνταξιούχους και αρκετές ακόμα μη παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες τελικά... εξοντώνονται στο όνομα της ευημερίας του κράτους!

Η βουλευτίνα έκανε τον παραλληλισμό της μαύρης κωμωδίας με τα μαύρα μας τα χάλια, δηλαδή του θεατρικού έργου με το ασφαλιστικό που υπερψηφίστηκε για να …ξεφορτωθεί τα ντόπια «παράσιτα». Όμως η σύγκριση δεν ήταν ούτε σωστή ούτε δίκαιη. Στη μια περίπτωση μιλάμε για μια ακραία μυθοπλασία και στην άλλη για την πραγματική ζωή. Δηλαδή στην πρώτη αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα, από τους πρωταγωνιστές ως την πλοκή, ενώ στη δεύτερη τίποτε και…κανέναν!     

ZENITH