Skip to main content

Πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στην... παγίδα του Θεοδωράκη (video)

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση της χώρας σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκαν να αντιδράσουν...

Πώς θα είναι μια έξοδος από το ευρώ περιέγραψε με δραματικό τρόπο στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μόλις ο κ. Θεοδωράκης άρχισε να περιγράφει τι θα γίνει στη χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να αντιδρούν λέγοντας «ποιος σου τα είπε αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης», για να λάβουν την απάντηση:  «Κάντε λίγο υπομονή, επειδή δεν είστε διαβασμένοι, δεν είναι λόγια δικά μου, είναι άρθρο του κ.Βαρουφάκη στο protagon τον Απρίλιο του 2011».

Συγκεκριμένα, διαβάζοντας παλαιότερο κειμένου του κ.Βαρουφάκη, ο κ.Θεοδωράκης είπε: «Ο εφιάλτης όμως θα είναι κάπως έτσι:  “Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ - οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά - η οικονομία θα κατέρρεε - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξη και οι τράπεζες δε θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους- η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος - η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών - το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες», και πρόσθεσε: «Αυτοί είναι η Ελλάδα της δραχμής όπως την ονειρεύονται ορισμένοι άνθρωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και δεν είναι λόγια δικά μου, αλλά του υπουργού σας».

«Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να αποδείξουν ότι έχουν μεταρρυθμιστική ατζέντα, και πρόθεση να οδηγήσουν τη χώρα προς τα εμπρός, με μεγάλες αλλαγές, και ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει την όποια προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

ZENITH