Skip to main content

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ

Τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ παρέχει ο νόμος 3863 και δη οι διατάξεις των άρθρων 53-62. Όλα τα βήματα για τη ρύθμιση στο tax.voria.gr
Τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών στον ΟΓΑ τόσο των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων όσο και των εργοδοτών παρέχει ο νόμος 3863 και δη οι διατάξεις των άρθρων 53-62. Στο μεταξύ, μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση πρόκειται να προσχωρήσει στην ηλεκτρονική απογραφή όλων των συνταξιούχων, προκειμένου να σταματήσει τα φαινόμενα πληρωμής συντάξεων σε αποβιώσαντες συνταξιούχους ή καταβολής οικογενειακών επιδομάτων σε συνταξιούχους του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, των οποίων οι σύζυγοι είναι συνταξιούχοι άλλων ταμείων.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των εισφορών στον ΟΓΑ, οι δόσεις είναι 6μηνιαίες, καθορίζονται σε 6 το ανώτερο και το ποσό της 6μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600 ευρώ.

Η αίτηση για ρύθμιση της οφειλής εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα του ΟΓΑ , εφόσον καταβληθεί το σχετικό παράβολο.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών, αλλά και την απογραφή των συνταξιούχων όλων των ταμείων από τον συν-Εργατικό στο tax.voria.gr.

ZENITH