Skip to main content

Πώς υποδέχτηκαν Παλαιστίνη και Ισραήλ την πρόταση για έναρξη διαλόγου

Η παλαιστινιακή ηγεσία καλωσόρισε την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, με την οποία καλεί τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν σε απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ τον ε
Η παλαιστινιακή ηγεσία καλωσόρισε την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, με την οποία καλεί τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν σε απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ τον ερχόμενο μήνα.

Η ανακοίνωση «περιλαμβάνει τα στοιχεία που απαιτούνται για μια ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο Ερεκάτ είπε, πάντως, ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για την ταυτόχρονη πρόσκληση, που απηύθυνε από την Ουάσινγκτον η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχτηκε την πρόσκληση των ΗΠΑ να συμμετάσχει σε απευθείας συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους, δηλώνοντας ότι «η επίτευξη συμφωνίας είναι δύσκολη αλλά πιθανή».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με τη διευκρίνιση που έκαναν οι ΗΠΑ ότι οι συνομιλίες θα γίνουν «χωρίς προϋποθέσεις».

Το Ισραήλ «προσέρχεται στις συνομιλίες με την αληθινή επιθυμία να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο λαών η οποία θα προστατεύει θα συμφέροντα του Ισραήλ όσον αφορά την εθνική ασφάλειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ZENITH