Skip to main content

Πότε θα ξανανοίξει η ΕΡΤ

Ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Αρχικά ο στόχος ήταν η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει την 1η Μαΐου. Για καθαρά συμβολικούς λόγους η κυβέρνηση επιθυμούσε αυτή την ημερομηνία να είναι όλα έτοιμα, ώστε το κρατικό κανάλι, με την παλιά νομική του μορφή, να αρχίσει να εκπέμπει μια μέρα γεμάτη... σημειολογία.

Με το Μέγαρο Μαξίμου να αρέσκεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, που ενέχουν αρκετή δόση εντυπωσιασμού, το στοίχημα κρίθηκε κρίσιμο, αλλά χάθηκε.

Κι αυτό γιατί, όπως έλεγαν εκ των υστέρων όσοι το ανέλαβαν, είναι πολύ πιο περίπλοκο, νομικά, επιχειρηματικά και όχι μόνο, απ' ό,τι αρχικά πιστεύονταν. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το νομοθέτημα πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η επαναλειτουργία της ΕΡΤ μόλις τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα εντός του Κοινοβουλίου.

Στην κυβέρνηση, όμως, δεν φαίνεται να πτοούνται. Και τι έκαναν; Πιθανότατα πήραν μπροστά τους το ημερολόγιο κι άρχισαν να εξετάζουν την επόμενη συμβολική ημερομηνία. Και την βρήκαν.

Οι νεότερες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο επόμενος στόχος που έχει τεθεί για να εκπέμψει στους δέκτες μας η ΕΡΤ είναι η 11η Ιουνίου.

Ποια είναι η επέτειος εκείνης της μέρας; Αυτή την ημερομηνία, πριν από 2 χρόνια, είχε ρίξει «μαύρο» στις οθόνες της παλιάς ΕΡΤ η τότε κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι πως αυτή τη φορά ο στόχος θα επιτευχθεί και οι αρμόδιοι θα είναι έτοιμοι.

Εκτός νέου, πολύ σοβαρού απροόπτου, πάλι...
 

ZENITH