Skip to main content

Πού βλέπουν οι αναλυτές να διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ

Μεταξύ 1,10 και 1,20 βλέπουν μεγάλες ξένες τράπεζες (UBS κλπ) ότι θα κυμανθεί στο προσεχές διάστημα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Κι όπως υποστηρίζει από το πρωί το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνε
Μεταξύ 1,10 και 1,20 βλέπουν μεγάλες ξένες τράπεζες (UBS κλπ) ότι θα κυμανθεί στο προσεχές διάστημα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Κι όπως υποστηρίζει από το πρωί το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι κι αρνητική για αρκετές από τις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, και ειδικά εκείνες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξαγωγικό κομμάτι.

Όπως αναφέρουν άλλοι αναλυτές, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει χάσει περίπου το 15% των δυνάμεων του έναντι του αμερικανικού, λόγω κυρίως της εμπλοκής που δημιουργήθηκε στην Ευρωζώνη εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κατάστασης. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει το ευρώ γρήγορα στα επίπεδα της προ κρίσης περιόδου, όταν είχε φτάσει να διαπραγματεύεται ακόμα και πάνω από το 1,50, μάλλον συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

«Θα μείνει αρκετά κάτω, μέχρι να ξαναφύγει πάνω», είναι η προσφιλής έκφραση των αναλυτών, οι οποίοι αποδίδουν την χθεσινή τάση ανάκαμψης αποκλειστικά και μόνο στις φήμες περί παρέμβασης της ΕΚΤ και σε τίποτα άλλο.

ZENITH