Skip to main content

Πού έφτασε η εκροή από τις τράπεζες τον Ιανουάριο (γράφημα)

Πακτωλός καταθέσεων έκανε φτερά τον Ιανουάριο από τις ελληνικές τράπεζες, με τη συνολική εκροή να αγγίζει τα 12,2 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Πακτωλός καταθέσεων έκανε φτερά τον Ιανουάριο από τις ελληνικές τράπεζες, με τη συνολική εκροή να αγγίζει τα 12,2 δισ. ευρώ, μειώνοντας, έτσι, τις καταθέσεις στο επίπεδο των 155,4 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η έντονη συρρίκνωση των καταθέσεων για το συγκεκριμένο διάστημα στην Ελλάδα αποδίδεται στην πολιτική αβεβαιότητα με την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις σκληρές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους της. 

Σύμφωνα με τα στοχεία της ΕΚΤ, πλέον, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2012.


Η φυγή των καταθετών από τις ελληνικές τράπεζες έρχεται σε αντίθεση με την τάση που επικράτησε σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπου το ύψος των καταθέσεων έμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό.

 

Business Story
Off

ZENITH