Skip to main content

Πού καταλήγουν για τις αυξήσεις ΣΕΒ - ΓΣΕΕ

Σε αυξήσεις της τάξης πέριξ του 1% φαίνεται να καταλήγουν, εκτός σοβαρού απροόπτου, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων των εργαζομένων, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας Συλλ
Σε αυξήσεις της τάξης πέριξ του 1% φαίνεται να καταλήγουν, εκτός σοβαρού απροόπτου, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων των εργαζομένων, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι τελικές συζητήσεις αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αμέσως επόμενων 24ωρων, κι όλα δείχνουν ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταλήξει. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να προδιαγράφει θετικά την κατάληξη και του άλλου κρίσιμου ζητήματος, που αυτή τη στιγμή είναι ανοικτό, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο λόγος αφορά στη διαιτησία και στη δυνατότητα των εργατικών συνδικάτων να προσφεύγουν μονομερώς στις υπηρεσίες της, προκειμένου να εξασφαλίζει η διαπραγμάτευση για την παροχή αυξήσεων.

Ο ΣΕΒ επιμένει ότι ο θεσμός θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να καταργηθεί, αλλά η ΓΣΕΕ είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει από τα βασικά της κεκτημένα ούτε κατ’ ελάχιστον. Κι ενώ η πλευρά των βιομηχάνων υποστήριζε την Παρασκευή ότι «υπάρχει κοινός τόπος», η ΓΣΕΕ απαντούσε ότι το μόνο που μπορεί να δώσει είναι μερικές θέσεις στη λίστα των εν δυνάμει διαιτητών, που θα μπορούσαν να προταθούν από τον ΣΕΒ.

Πέραν τούτου, ουδέν. Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον για την κατάληξη του εγχειρήματος κορυφώνεται.

ZENITH