Skip to main content

Πού κόλλησαν οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ- εργοδοτών

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασ
Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Ο λόγος; Ενώ οι εργοδότες συμφωνούν με τη διάσωση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιδιώκουν ως αντάλλαγμα να εξασφαλίσουν τριετές πάγωμα των αποδοχών, γεγονός το οποίο ούτε που το συζητά η πλευρά των εργαζομένων.

Αντιθέτως, η ΓΣΕΕ συμφωνεί με την εργοδοτική πρόταση που κάνει λόγοι για διάχυση των δύο επιπλέον μισθών στους υπόλοιπους 12, γεγονός το οποίο θα συνεπάγεται μια αύξηση της τάξης των περίπου 140 ευρώ. Εν προκειμένω, βεβαίως, δημιουργούνται κάποια άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στη βάση ποιων αποδοχών θα υπολογίζονται τα επιδόματα. Όμως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκτιμάται ότι θα ξεπερασθούν.

Αντιθέτως, το αίτημα για τριετές πάγωμα των αποδοχών δεν φαίνεται ότι θα βρει εύκολα λύση γι΄ αυτό και οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει σε αυτό το σημείο.

ZENITH