Skip to main content

Πού μπορείτε να κάνετε σκι τα Χριστούγεννα

Ανοιχτά αλλά χωρίς το επιθυμητό χιόνι είναι τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Σε ποιες περιοχές το χιόνι φθάνει μέχρι τους 80 πόντους.
Ανοιχτά αλλά χωρίς το επιθυμητό χιόνι είναι τα περισσότερα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας. Εξαίρεση αποτελούν τα Χιονοδρομικά κέντρα στη Βίγλα, στο Ελατοχώρι και στο Καϊμάκτσαλαν.

Στο Ελατοχώρι το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 80 εκατοστά και όπωςδιευκρινίζει ο υπεύθυνος όλες οι πίστες είναι ανοιχτές. Αυξημένηκίνηση παρουσιάζει και το Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, όπου τοχιόνι στη βάση φτάνειμέχρι και 80 πόντους. Στη Βίγλα το χιόνι στη βάση είναι 40 εκατοστά, ενώ στην κορυφή 70 εκατοστά, με αποτέλεσμα η κίνηση στο χιονοδρομικόνα είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. «Φέτος η χρονιά πηγαίνεικαλά για το χιονοδρομικό σε αντίθεση με πέρσι που δεν είχαμε τόσοχιόνι. Ήδη έχει αρχίσει η προσέλευση του κόσμου και πιστεύουμε ότιμέχρι αύριο θα κορυφωθεί», υπογραμμίζει ο κ. Τάσος Τόττης, υπεύθυνος τουχιονοδρομικού.

Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής είτε είναι ανοιχτά, χωρίς όμως το επιθυμητό επίπεδο χιονιού, είτε είναι κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, απογοητεύοντας τους λάτρεις των χειμερινών σπορ που σκόπευαν να κάνουν χιονισμένα Χριστούγεννα σ΄ αυτά. 


Στο Βίτσι, το χιόνι είναιικανοποιητικό παρά τους νότιους ανέμους, ενώ τις επόμενες ημέρες,σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να αυξηθεί. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα Χιονοδρομικά κέντρα Σέλι, Βασιλίτσα και 3-5 πηγάδια, τα οποία θα είναι ανοιχτά το τριήμερο, ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν να αναγκαστούν να κλείσουν ορισμένες πίστες.

«Υπάρχει χιόνι, όμως η θερμοκρασία είναι υψηλή λόγω των νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να λιώνει το χιόνι. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, προκειμένου να μην απογοητευτούν οι φίλοι του σκί και του snowboard που έχουν επιλέξει την περιοχή μας, για να περάσουν τις γιορτές», αναφέρει ο κ. Κώστας Γιοβάνης, υπεύθυνος του Χιονοδρομικού κέντρου Σέλι, ενώ ο κ. Νίκος Πορτίκας, υπεύθυνος στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσα σημειώνει «αν οι άνεμοι παραμείνουν νότιοι, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε πίστες».  Τα χιονοδρομικά κέντρα Φαλακρό και Λαϊλία θα είναι κλειστά τα Χριστούγεννα, καθώς, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, η ποιότητα του χιονιού δεν είναι καθόλου καλή.

ZENITH