Skip to main content

Πού θα βρεθούν τα 26,4 δισ. ευρώ που χρειάζεται το υπουργείο Οικονομικών

Σαφάρι του υπουργείου Οικονομικών για τη συγκέντρωση 26,4 δισ. ευρώ
Κυνήγι εσόδων σε τέσσερις κατευθύνσεις εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει έως το τέλους του έτους τα 26,4 δισ. ευρώ που απομένουν ώστε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

Καταρχάς, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων στους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω ΣΔΟΕ, μέτρο που θα εφαρμοστεί αμέσως, καθώς υπολογίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των προστίμων μέχρι την εκπνοή της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα προβεί στη σύσταση ειδικής ομάδας ράμπο για φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα, ενώ νομοσχέδιο που  θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο προβλέπει τη συγκρότηση πέντε ειδικών ομάδων δράσης για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου.

Επίσης η εφορία θα αποστείλει σημειώματα για την είσπραξη του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 2010 και θα ζητήσει  την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009, ενώ όσοι δήλωσαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά 1% επί του καθαρού ατομικού εισοδήματος.

Τέλος, έχοντας «φρέσκο» το παράδειγμα της Μυκόνου και της Σαντορίνης, θα αξιοποιήσει τα   στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα προβεί σε κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο.

ZENITH