Skip to main content

Πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της ακτής στον Ποταμό Επανομής

Με το σύνθημα «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας κι όχι παρέα με τα σκουπίδια μας», ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της νομαρχίας σε συνεργασία με το δή
Με το σύνθημα «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας κι όχι παρέα με τα σκουπίδια μας», ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του νομάρχη, Π. Ψωμιάδη, και της εντεταλμένης νομαρχιακής συμβούλου στον Τομέα Νεολαίας Χριστίνας Κελεσίδου, σε συνεργασία με το δήμο Επανομής, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στην ακτή στον Ποταμό Επανομής.

«Ξεκινάμε σήμερα μια κοινή δράση των Νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, μια πρωτοβουλία καθαρισμού των ακτών, που φιλοδοξεί να αγκαλιάσει τους τρεις νομούς, καθώς τα θέματα που άπτονται της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος δεν γνωρίζουν σύνορα» τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος συμμετείχε στον καθαρισμό της ακτής στον Ποταμό Επανομής μαζί με δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γραφείου Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του δήμου Επανομής.

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους ενεργούς πολίτες των Νομών μας, να αποβάλουμε κακές νοοτροπίες και συμπεριφορές, να καθαρίσουμε τις ακτές μας, να αποδείξουμε έμπρακτα πως αγαπάμε τον τόπο μας», κατέληξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνεχάρη τους πολίτες, τα σχολεία και τους φορείς που έλαβαν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος Χριστίνα Κελεσίδου επεσήμανε ότι «το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με τις δράσεις του αυτές, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να φροντίζουν περισσότερο το περιβάλλον. Είναι θέμα σεβασμού, αξιοπρέπειας και ευθύνης προς τα παιδιά μας».

Στην εκστρατεία καθαρισμού της ακτής στον Ποταμό Επανομής συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό, μέσω της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής, ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επανομής, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής, ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Επανομής, ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών Επανομής, ο Σύλλογος Κατοίκων Παραλίας Επανομής «Γιγωνίς Άκρα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κρουσίδα Γη», ο Σύλλογος Ταλιαντζήδων Επανομής και πλήθος κόσμου.

Η εκστρατεία με τίτλο «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις νομαρχίες Χαλκιδικής και Πιερίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για τον καθαρισμό των ακτών των νομών μας εν όψει του καλοκαιριού, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους.

Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στην παραλία της Ν. Καλλικράτειας στη Χαλκιδική και την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στην παραλία του Κορινού στην Πιερία.

ZENITH