Skip to main content

«Πράσινη» πρωτοβουλία του ΤΤ

Προχωράει στην πρωτοβουλία Athens Green 360 η Post Bank Green Institute, θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου 360 πρωτοπόρες επιχειρήσεις εξοικονομούν 1.000.000 τόνους CO2e.
Προχωράει στην πρωτοβουλία Athens Green 360 η Post Bank Green Institute, θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 360 πρωτοπόρες επιχειρήσεις εξοικονομούν 1.000.000 τόνους CO2e, δημιουργούν το πρώτο εθελοντικό σύστημα ανταλλαγής ρύπων CO2e, συγκροτούν ένα δίκτυο συνεργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, προσφοράς στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Η πρωτοβουλία Athens Green 360 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι:
 
-Να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 1.000.000 τόνους CO2e στην Αττική

-Να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της Αττικής να συμμετάσχει στην περιβαλλοντική και κοινωνική προσπάθεια

-Να λειτουργήσει ως καταλύτης και πολλαπλασιαστής ώστε, πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους από τη μείωση του 1.000.000 τόνων CO2e των μελών της πρωτοβουλίας, να προκύψουν επιπλέον συγκεκριμένα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον

-Να φυτευτούν 1.000.000 δένδρα στην Αττική

-Να ανταλλαγούν 100.000 ενεργοβόροι λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με νέους χαμηλής κατανάλωσης.

Ο κ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρωτοβουλία Athens Green 360: «Για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις της Αθήνας που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μειώνουν σταδιακά την κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Με αυτό τον τρόπο μειώνουν το κόστος λειτουργίας όσον αφορά στην ενέργεια και ταυτόχρονα του παραγόμενους ρύπους CO2.»

O κ. Δημήτρης Ζήσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Post Bank Green Institute, υπογράμμισε τα εξής σχετικά με την πρωτοβουλία Athens Green 360: «Μέσα από την πρωτοβουλία Athens Green 360 προσπαθούμε να πετύχουμε τη συνεισφορά των επιχειρήσεων στην κοινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών CO2 ταυτόχρονα με τον σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού ενεργειακού κόστους».

ZENITH