Skip to main content

Πράσινο φως από Μέρκελ, αλλά με νέα μέτρα

Η Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα λιτότητας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η ένταξη
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Η ίδια, πάντως, πρόσθεσε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας πως διακυβεύεται η σταθερότητα της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία ελπίζει οι διαβουλεύσεις να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να λάβει τις αποφάσεις της», τόνισε.

Η κ. Μέρκελ μάλιστα υποστήριξε ότι μάλλον λανθασμένη η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: «Το 2000 υπήρχε μία κατάσταση όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ερώτημα αν η Ελλάδα έπρεπε να μπει στη ζώνη του ευρώ. Αποδείχθηκε πως ίσως δεν εξέτασαμε πολύ προσεκτικά αυτή την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

ZENITH