Skip to main content

«Πράσινο φως» για τη Σλοβενική συμμετοχή στο σχέδιο στήριξης

Το σλοβενικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη συμμετοχή της χώρας στο σχέδιο της ευρωζώνης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Το σλοβενικό κοινοβούλιο ενέκρινε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το σχέδιο νόμου για τη συμμετοχή της χώρας στο σχέδιο της ευρωζώνης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την τοποθέτησή της, πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, που ολοκληρώθηκε με ψήφους 47 υπέρ και 34 κατά, η υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, Ματέγια Βράνιτσαρ, σημείωσε ότι το «πακέτο» στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο η Σλοβενία θα συμμετάσχει με το ποσό των 378,7 εκατ. ευρώ, διασφαλίζει τη σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος και ολόκληρης της ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από τη σχετική συμφωνία με την ευρωζώνη, η κα Βράνιτσαρ είπε πως, ήδη, η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί θετικά στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης, του Μαΐου, στην οποία η Σλοβενία δεν συμμετείχε.

ZENITH