Skip to main content

Πράσινο φως για τo μετρό ανάβει το Παπάφειο

Πρόθυμο να παραιτηθεί από τις αιτήσεις ακυρώσεων και αναστολών που κατέθεσαν στο ΣτΕ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα απεμποληθούν συνταγματικά δικαιώματα του Iδρύματος δηλώνει το δ.σ του Παπάφειου.
Πρόθυμο να παραιτηθεί από τις αιτήσεις ακυρώσεων και αναστολών που κατέθεσαν στο ΣτΕ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα απεμποληθούν συνταγματικά δικαιώματα του ιδρύματος, δηλώνει το δ.σ του Παπάφειου ιδρύματος.

Όπως δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, το δ.σ επιθυμεί την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

«Δεν πρόκειται για αλλαγή στάσης. Εμείς αυτό ζητούσαμε από την αρχή να αναγνωριστεί ότι η έκταση ανήκει στο Παπάφειο και όχι στο ελληνικό δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Παράλληλα, ζητούν να αποζημιωθούν για τα περίπου 6,5 στρέμματα που θα παραχωρηθούν για τις απαιτούμενες εργασίες.

Όπως γνωστοποίησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, τα σχετικά έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία, μετά από απόφαση που έλαβε το δ.σ του ιδρύματος, του οποίου τα τρία λαϊκά μέλη είναι νεοδιορισθέντα από την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ ο σύλλογος αποφοίτων Παπάφειου κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης.

ZENITH