Skip to main content

Πράσινοι και γαλάζιοι… δρόμοι!

Είναι κοινό μυστικό ότι δρόμοι και πεζόδρομοι αρχίζουν και σταματούν αναλόγως με το ποιος είναι δήμαρχος και με το ποιο κόμμα τον υποστηρίζει. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


O υφυπουργός υποδομών Μαγκριώτης έχοντας στο πλευρό του, τον πράσινο δήμαρχο Καλαμαριάς Μπακογλίδη, περιόδευσε στο έργο συντήρησης του δρόμου προς αεροδρόμιο, καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση και τον γαλάζιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης! Υποστήριξε ότι «το έργο αυτό έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον εδώ και μια πενταετία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ χρηματοδότησε τη συνεχεία του οδικού άξονα μέσα στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, η μικροκομματική αυτή επιλογή ταλαιπωρούσε μέχρι σήμερα όλους τους Θεσσαλονικείς. Αντίστοιχα έργα θα κατασκευαστούν και στην οδό Λαγκαδά στο τμήμα του Δήμου Νεάπολης, όπου δεν χρηματοδοτήθηκε επι ΝΔ για τους ίδιους μικροκομματικούς λόγους» είπε ο υφυπουργός Μαγκριώτης.

Tα δημόσια έργα με κομματικά κριτήρια δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση στην Ελλάδα. Είναι κοινό μυστικό ότι δρόμοι και πεζόδρομοι αρχίζουν και σταματούν αναλόγως με το ποιος είναι δήμαρχος και με το ποιο κόμμα τον υποστηρίζει! Τις περισσότερες φορές δεν υπογράφονται κονδύλια από τη κεντρική εξουσία, η οποία ελέγχει τα πάντα, από τα φρεάτια ως τους σηματοδότες της γειτονιάς μας, γιατί απλά δεν βρίσκονται στην καρέκλα του δήμαρχου οι δικοί της «άνθρωποι», οι οποίοι πριν τις εκλογές θα δουλέψουν και γι αυτή!

Έτσι, οι καταγγελίες του υφυπουργού, δεν μας κάνουν εντύπωση. Άσε που και… γαλάζιοι έχουν πει τα ίδια για τις κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει το υπόλοιπο του έργου του δημαρχιακού μεγάρου, λόγω της κομματικής του προέλευσης!
Το υπό κατασκευή έργο συντήρησης και βελτίωσης του τμήματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τον Φοίνικα μέχρι την οδό Κυδωνιών (όρια των δήμων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης) είναι προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών. Δόθηκε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του έργου, από τον Φοίνικα μέχρι το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», συνολικού μήκους 900μ. ενώ για το δεύτερο τμήμα, μήκους 1400μ. καταβάλλονται προσπάθειες εντατικής εργασίας ώστε να ολοκληρωθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου, φαντάζομαι, ώστε να προλάβουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Παπανδρέου στην πόλη…

ZENITH