Skip to main content

Πρατήρια απειλούνται με λουκέτο

Ακόμα και τη λύση του λουκέτου των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία θα εντοπισθεί να φοροδιαφεύγουν, εξετάζει πλέον το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ακόμα και τη λύση του λουκέτου των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία θα εντοπισθεί να φοροδιαφεύγουν, εξετάζει πλέον το υπουργείο Ανάπτυξης. Η πολιτική του ηγεσία έχει δώσει ήδη εντολή στα αρμόδια κλιμάκια να ετοιμάζονται για αιφνιδιαστικούς ελέγχους, οι οποίοι θα είναι στοχοποιημένοι.

Ειδικότερα, θα επικεντρωθούν στις αντλίες, όπου εκτιμάται ότι είναι σχετικά πιο εύκολο να ελεγχθεί, αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό παραβατικότητα κι εφόσον εντοπισθεί, τότε η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία είναι να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα. Το μοντέλο το οποίο επιλέγεται είναι αυτό του παραδειγματικής τιμωρίας όσων διαπιστωθεί ότι καταφεύγουν σε «περίεργες» μεθόδους για την εξασφάλιση παράνομου κέρδους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα κυνηγηθεί και το άλλο μείζον ζήτημα των ημερών, το οποίο δεν είναι άλλο από την ακρίβεια στις τιμές τω καυσίμων.

 Ήδη, σε ορισμένες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, όπως επίσης και στα νησιά (Κρήτη κι όχι μόνο) η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα οποία δεν δικαιολογούνται μόνο από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων αλλά και από ενέργειες και κινήσεις οι οποίες θεωρούνται και είναι παράνομες. Αυτές θα γίνει προσπάθεια ώστε να καταπολεμηθούν τώρα, στο μέτρο πάντα του δυνατού.

ZENITH