Skip to main content

Πρεμιέρα για το ελληνικών συμφερόντων The Mall της Σόφιας

Ιδιοκτησίας της Assos Capital και με την εύγλωττη επωνυμία The Mall, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βουλγαρίας που άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό της Σόφιας, παρουσία
Ελληνικών συμφερόντων και με την εύγλωττη επωνυμία The Mall, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βουλγαρίας που άνοιξε και επίσημα τις πύλες του, χθες, στο καταναλωτικό κοινό της Σόφιας, παρουσία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.

Το συγκρότημα, που είναι χωροθετημένο στην περιοχή Tsarigradsko της βουλγαρικής πρωτεύουσας, ανήκει στην ελληνική επενδυτική εταιρεία Assos Capital, η οποία πριν περίπου δύο χρόνια είχε δαπανήσει περί τα 180 εκ. ευρώ, για να αποκτήσει μέρος της επένδυσης. «Γαλανόλευκο» χρώμα έχει, επίσης, και το κατάστημα «άγκυρα» του εμπορικού κέντρου, δεδομένου ότι πρόκειται για το 2o super market της αλυσίδας Carrefour –Μαρινόπουλος, στη Βουλγαρία, με επιφάνεια 9.000 τ. μ.

Συνολικά το The Mall καλύπτει στεγασμένους χώρους 66.000 τ.μ., εντός του οποίου λειτουργούν 186 καταστήματα, ένδυσης, υπόδησης, εστίασης, νέας τεχνολογίας, και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ υπάρχει και χώρος στάθμευσης για 2.800 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, με τη λειτουργία του νέου εμπορικού κέντρου δημιουργούνται περισσότερες από 1500 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 400 στο πολυκατάστημα της Carrefour. Η τελευταία βάσει του πλάνου που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν για τη γειτονική χώρα, υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ευρύ δικτύου άνω των 10-15 καταστημάτων σε όλη τη βουλγαρική επικράτεια. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν αποκτηθεί χώροι και διαμορφώνονται και σε πόλεις όπως Στάρα Ζαγόρα, Πλέβεν και Ντόμπριτς.

ZENITH