Skip to main content

«Προϋπόθεση για σωτηρία το μνημόνιο»

Το μνημόνιο όπως και η πιστή τήρησή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικ
Το μνημόνιο όπως και η πιστή τήρησή του είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους μπορούν να επεκταθούν και να εφαρμόστουν συγκεκριμένες πολιτικές που θα στηρίξουν τον πολίτη.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση τουυπουργικού συμβουλίου, στην οποία παρέστη και ο Συνήγορος του Πολίτη Γ.Καμίνης, ανέφερε ειδικότερα δύο τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ο ένας τομέας είναι της δημιουργίας δικτύου κοινωνικής προστασίας και ο άλλος το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρόκειται να δημιουργηθούν δύο αντίστοιχες επιτροπές, οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Στην πρώτη από τις δύο θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη δεύτερη επιτροπή, παρουσία του κ. Καμίνη, τόνισε ότι έκαναν λάθος όσοι πίστεψαν ότι η πρώτη παρουσία του ήταν απλώς μία κίνηση επικοινωνιακού συμβολισμού.

«Η κυβέρνησή μας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «έχει τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής της και αυτόν υπηρετεί. Μπορεί τα γεγονότα και η κληρονομιά του παρελθόντος να έστρεψαν αναγκαστικά την προσοχή της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των πολιτών στο πώς θα αποφύγουμε το μοιραίο, μια πορεία δηλαδή προδιαγεγραμμένη προς τη χρεοκοπία, αλλά αυτό, όπως τόνισε, δεν σημαίνει ότι ο βασικός μας στόχος δεν είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό, όπως είπε, είναι η σημαία μας».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι «παρά την πρωτοφανή κρίση και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, όλο αυτό το διάστημα έχει βάλει σημαντικά θεμέλια για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους».

Και τόνισε ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή και η βάση στην οποία η κυβέρνηση στηρίζεται για να κτίσει ένα διαφορετικό κράτος».

ZENITH