Skip to main content

Προ των πυλών των ΗΠΑ το Επιμελητήριο Καβάλας

Οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.
Σε σύσφιγξη των σχέσεών τους και στη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πολλά επίπεδα προχωρούν το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπογράφοντας μάλιστα και Μνημόνιο Συνεργασίας κατά την επίσκεψη του προέδρου του ελληνοαμερικανικού οργανισμού στην Καβάλα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, κατά την υποδοχή του Ελληνοαμερικανού ομολόγου του Γιάννου Γραμματίδη, παρέθεσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Καβάλας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και των υποδομών, επισημαίνοντας την κομβική θέση της Καβάλας και του λιμανιού της τόσο για τη βόρεια Ελλάδα, όσο και για τη βαλκανική ενδοχώρα. Παράλληλα, ανέλυσε τις προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων στους διάφορους κλάδους της Οικονομίας και ιδίως στους τομείς του Τουρισμού, της παροχής υπηρεσιών, της μεταποίησης και του εμπορίου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας που αποδέχθηκε την πρωτοβουλία του οργανισμού του για τη σύσφιγξη των σχέσεων με Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα και αναφέρθηκε στις συνεργασίες που διαθέτει ο φορέας που εκπροσωπεί, με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και εμπορικών συναλλαγών των ελληνικών επιχειρήσεων με την αμερικανική αγορά.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η οργάνωση κοινών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ και συμμετοχή σε εκθέσεις, η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και ο συντονισμός συναντήσεων μεταξύ στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου. Τα δύο Επιμελητήρια θα συνεργαστούν, για να προβάλλουν τα ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ, αλλά και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, καθώς η χώρα μας μπορεί να αναδειχθεί ως στρατηγικός επιχειρηματικός συνέταιρος των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

ZENITH