Skip to main content

Προβάδισμα Ρόμνεϊ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ θα ήταν ο υποψήφιος που θα εξέλεγαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αντιμετωπίσει τον δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2012.
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ θα ήταν ο υποψήφιος που θα εξέλεγαν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αντιμετωπίσει τον δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2012, αν οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του κόμματος γινόντουσαν σήμερα, σύμφωνα με έρευνα.

Δημοσκόπηση που έγινε χθες το βράδυ κατά το τέλος συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη, στη Λουϊζιάνα, έδειξε ότι ο Ρόμνεϊ θα επιλεγόταν μεταξύ 9 υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων για να αναμετρηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ωστόσο ο Ρόμνεϊ επελέγη με μία μόνο ψήφο διαφορά από τον επίσης υποψήφιο Ρον Πολ, καθώς πήρε 439 ψήφους έναντι 438 που έλαβε ο δεύτερος. Οι δύο πολιτικοί ήταν υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και το 2008, όταν το είχε κερδίσει ο γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ομπάμα στις εκλογές.

Σύμφωνα με την οργάνωση Wilson Research Strategies, που διοργάνωσε τη δημοσκόπηση αυτή, 1.806 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν από τους συνολικά 3.500 που εκπροσωπούσαν 14 πολιτείες των νότιων ΗΠΑ στο συνέδριο αυτό και οι οποίοι είχαν άδεια να μετάσχουν στην έρευνα.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε στο τέλος του τριήμερου συνεδρίου, όπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Ομπάμα από τους Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους. Οι Ρόμνεϊ και Πολ προηγούνται στην προτίμηση των Ρεπουμπλικάνων της πρώην υποψηφίας για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν.

ZENITH