Skip to main content

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από 5,2% έως 7% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές. Επτακομματική η νέα Βουλή.

Διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6,7%, λαμβάνοντας ποσοστό 33,4%, έναντι 26,7% της ΝΔ.

Μάχη στήθος με στήθος για την τρίτη θέση δίνουν τέσσερα κόμματα, με τη Χρυσή Αυγή να λαμβάνει 5,1% και να ακολουθούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με 5% και το ΚΚΕ με 4,9%.

Στο 3,5% ανέρχεται το ποσοστό των ΑΝΕΛ, ενώ οριακά εκτός της Βουλής φαίνεται να μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με 2,9%.

Στο 1,4% είναι το ποσοστό του ΛΑΟΣ, άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 2,4%, το «λευκό/άκυρο» ανέρχεται σε 0,4%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 9,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς με 40,1%, έναντι 38,6% του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκλεσει τη μεγάλη ψαλίδα των προηγούμενων μηνών, ενώ ο «κανένας» λαμβάνει 19,4%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη έως το απόγευμα της Παρασκευής σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων.

ΠΑΜΑΚ: Μπροστά με 7% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 7% τοποθετεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5% και οι ΑΝΕΛ με 3,5%. Στο 1,5% ανέρχεται το ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ, 1% λαμβάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 0,5% η ΔΗΜΑΡ, άλλο κόμμα δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7%.

MRB: Στο 5,2% το προβάδισμα

Προβάδισμα 5,2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για το Star. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, ενώ η ΝΔ 26%.

Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 6,5% και στην τέταρτη θέση η ΧΑ με 5,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά στη βουλή με 3,2%. Το Κίνημα του Γ.Παπανδρέου μένει εκτός βουλής με 2,4%, όπως και ο συνασπισμός Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.

Alco: Στο 6,6% η διαφορά

Προβάδισμα 6,6 μονάδων έναντι της ΝΔ σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32,9%, έναντι 26,3% της ΝΔ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από την Τετάρτη έως την Παρασκευή το πρωί.

Με 5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% και η ΝΔ 27%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/ Ακυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 3,5%, ενώ 6% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» 4,5%, ενώ 6% του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21-22 Ιανουαρίου 2015.

ZENITH