Skip to main content

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σε Σέρρες και Χαλκιδική

Τι λένε οι δύο αντιπεριφερειάρχες. Πλημμύρισαν εκτάσεις στις Σέρρες, προβλήματα σε δρόμους στη Χαλκιδική.

Περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει στο νομό Σερρών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει ένα ανάχωμα στον ποταμό Στρυμόνα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη, το ανάχωμα έσπασε σε μήκος περίπου εκατό μέτρων και μεγάλες ποσότητες νερού πλημμύρισαν  καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ο κ. Μωϋσιάδης υπέβαλε αίτηση στο υπουργείο Εσωτερικών για την κήρυξη του νομού Σερρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Μάλιστα, αύριο θα μεταβεί για την επίσπευση των διαδικασιών στην Αθήνα.

Ανάλογα προβλήματα από πλημμύρες αντιμετωπίζει και ο νομός Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, στο νομό βρέχει από την προηγούμενη Πέμπτη και δημιουργήθηκαν προβλήματα ειδικά στην κυκλοφορία των οχημάτων σε μια σειρά από περιοχές, όπως στην Κασσάνδρα, την Ουρανούπολη και τη Σάρτη. «Πρέπει να υπάρξει οικονομική υποστήριξη. Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να υποδεχτούμε την τουριστική περίοδο. Απευθύνω έκκληση», είπε ο κ. Γιώργος.

ZENITH