Skip to main content

Προβλήματα από το ξαφνικό μπουρίνι

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Κεραυνοί έπληξαν το δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος και του νομού Θεσσαλονίκης.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίκτυο, σε κάποιες περιοχές του Καλοχωρίου και της Σίνδου και σε περιοχές των Ν. Μαλγάρων και των Κιμίνων και της Χαλάστρας, ενώ παρέμεναν στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα του Ωραιοκάστρου.

Κεραυνοί έπληξαν και τις στέγες δύο κατοικιών, στο Καβαλάρι Λαγκαδά και στο Σταυροχώρι Κιλκίς, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης πυρκαγιές στις κεραμοσκεπές, που σβήστηκαν γρήγορα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Από τα νερά της βροχής δημιουργήθηκε πρόσκαιρο μποτιλιάρισμα στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Νικόπολης, ενώ εξαιτίας του ολισθηρού οδοστρώματος μια νταλίκα εξετράπη από το δρόμο, στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα καθόδου προς την πόλη.

Η νεροποντή σταμάτησε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στα σημεία που προκλήθηκαν οι ζημιές και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν πλήρως την ηλεκτροδότηση.

Χωρίς ρεύμα έμεινε για μία ώρα και το νοσοκομείο Σερρών, από κεραυνό που έπεσε και βύθισε στο σκοτάδι μέρος της πόλης και των περιχώρων της.

Εν τω μεταξύ, δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά από θερμοπληξία σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ένας άστεγος άνδρας εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρός από θερμοπληξία σε αποθήκη στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης.

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε θαμνώδη, κατοικημένη περιοχή του δήμου Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, και ένας 90χρονος άνδρας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος και πιθανώς προήλθε από θερμοπληξία.

ZENITH