Skip to main content

Προβόπουλος: Γνώριζαν οι πολιτικοί αρχηγοί την κατάσταση της οικονομίας

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Κ. Καραμανλής είχαν ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με την ακριβή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμονές των εκλογών προχώρη
Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Κ. Καραμανλής είχαν ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με την ακριβή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμονές των εκλογών προχώρησε χθες βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά, διευκρίνισε κατά τρόπο που δεν σηκώνει πολλές αμφισβητήσεις ότι στις 2 Σεπτεμβρίου είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό και μια μέρα μετά τον νυν. Εξήγησε επίσης ότι η ΤτΕ αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε μια επαναδιατύπωση προς το χειρότερο των προβλέψεών της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των πρόσφατων μέτρων που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, άλλωστε, η προβλεπόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται ότι θα προσεγγίσει στο 4%.

ZENITH