Skip to main content

Προειδοποιήσεις ΓΣΕΕ για περικοπή 14ου μισθού

Κάθε απόπειρα περικοπής του 14ου μισθού θα οδηγήσει σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων αλά και σε αποδόμηση των ασφαλιστικών ταμείων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνάντ
Την ευθύνη για το δημόσιο εκτροχιασμό, αφού εδώ και δύο έως τρία χρόνια γνώριζε τα πάντα, επέρριψε στην ΕΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας μόνο άκουσαν και δεν αποκάλυψαν τις θέσεις τους. Αντίθετα ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι δίνει σε πλήρη δημοσιότητα τις θέσεις του, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος μυστικότητας. Πιο αναλυτικά, δήλωσε ότι ανέπτυξε στους εκπροσώπους την ευθύνη της ΕΕ για το δημόσιο εκτροχιασμό αφού, όπως είπε, εδώ και δύο έως τρία χρόνια γνώριζε τα πάντα, και την αντίθεση των συνδικάτων στα αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν, όπως σημείωσε, τη δημοσιονομική εξυγίανση σε μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους.

Υπογράμμισε επίσης την αντίθεσή του σε μέτρα που πλήττουν και τον ιδιωτικό τομέα όπως η κατάργηση των ΣΣΕ, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση του ΟΜΕΔ και άλλα. Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι το κόστος εργασίας δεν επηρεάζει καθοριστικά την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ προειδοποίησε ότι κάθε απόπειρα περικοπής του 14ου μισθού θα οδηγήσει σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων, αλλά και σε αποδόμηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων σε σύντομη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προειδοποίησε για θύελλες αντιδράσεων.

ZENITH