Skip to main content

Προειδοποίηση Ισπανίδας ΥΠΟΙΚ για μεγάλα ελλείμματα στην ΕΕ

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας.
Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς, δήλωσε σήμερα η Έλενα Σαλγάδο, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας. Η Σαλγάδο έκανε τις δηλώσεις στη Μαδρίτη πριν από την τριήμερη άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ.

Είκοσι από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος και μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες εφέτος, είπε η υπουργός. Η κατάσταση κατέστησε ακόμη πιο σημαντικό για την ΕΕ να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και να εξυγιάνει τις φορολογικές της πολιτικές, τόνισε η υπουργός.

 Η Σαλγάδο έκανε επίσης έκκληση για επείγουσα μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο του χρηματοκοικονομικού τομέα, για να αποτραπούν "κακές χρήσεις της ισχύος του" και να διατηρηθούν σε "λογικά" επίπεδα τα χρέη. Η Σαλγάδο εκτιμάει το κόστος της βοήθειας των χωρών της ΕΕ προς τον χρηματοοικονομικό τομέα περίπου στο 13% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

ZENITH