Skip to main content

Προειδοποίηση Ψωμιάδη για τις λαμαρίνες στη Δελφών

«Πρέπει να κατεβούν αμέσως οι λαμαρίνες και στη θέση τους να τοποθετηθούν πλέγματα. Αν τις επόμενες ημέρες δεν κατεβούν οι λαμαρίνες, θα έρθουμε να τις κατεβάσουμε εμείς», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκ
«Πρέπει να κατεβούν αμέσως οι λαμαρίνες και στη θέση τους να τοποθετηθούν πλέγματα. Είναι δυνατόν να περιμένουμε από την Αθήνα να αποφασίσει για τον αν και πότε θα κατεβούν οι λαμαρίνες στην οδό Δελφών στη Θεσσαλονίκη. Αν τις επόμενες ημέρες δεν κατεβούν οι λαμαρίνες, θα έρθουμε να τις κατεβάσουμε εμείς», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης έδωσε το παρών στη διαμαρτυρία των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής Δελφών που ζητούν την αντικατάσταση των λαμαρινών από ειδικά πλέγματα από το μετρό.

Ο τζίρος των καταστημάτων της περιοχής, όπως σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης, έχει πέσει κατά 60-70%. Επίσης, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα και κυρίως οι διαρρήξεις στα καταστήματα, ειδικότερα τις βραδινές ώρες που είναι ελλιπής ο φωτισμός. Τέλος, η πρόσβαση στο δρόμο των πολιτών, και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, είναι δύσκολη, καθώς χρειάζεται να διανύσουν απόσταση περίπου 300 μέτρων μέχρι να βρουν δίοδο.

«Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε το μετρό, καθώς πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο υψίστης σημασίας για την πόλη. Όμως, το έργο παραμένει στάσιμο. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την τοποθέτηση των λαμαρινών στην περιοχή είναι τεράστια. Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις της περιοχής καταστρέφονται», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

ZENITH