Skip to main content

Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τρεις ακόμη συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια την περασμένη Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για
Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τρεις ακόμη συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια την περασμένη Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 37χρονο κι έναν 33χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και απολογούμενοι αρνήθηκαν όλες τις πράξεις που τους καταλογίζονται.

Εξάλλου, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας 24χρονος, που κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών υλών. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία τού «φόρτωσε» σακίδιο που περιείχε βόμβες μολότοφ και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε ένας 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη, στην οδό Φιλίππου, την ώρα που κατέβαζε τα σκουπίδια στο δρόμο, φορώντας, μάλιστα, τις πιτζάμες του.

Όπως έγινε γνωστό, η υπεράσπιση του 25χρονου προσκόμισε στον ανακριτή βίντεο που «τράβηξε» διαδηλωτής την ώρα της σύλληψής του, από το οποίο προέκυψε ότι ο συλληφθείς ουδεμία σχέση είχε με τα επεισόδια. Κατόπιν αυτού ο αστυνομικός φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος.

Ήδη, την περασμένη Δευτέρα προφυλακίστηκαν για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

ZENITH