Skip to main content

Προφυλακιστέος ο παιδόφιλος της Θεσσαλονίκης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 58χρονος άστεγος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού, ενώ στο παρελθόν είχε σκοτώσει με καραμπίνα και έναν αστυνομικό.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 58χρονος άστεγος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού, ενώ στο παρελθόν είχε σκοτώσει με καραμπίνα και έναν αστυνομικό.

Ο 58χρονος απολογήθηκε σήμερα στην α΄ ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα προφυλακίστηκε. Στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και πως δεν έκανε τίποτα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, του έδιναν, επειδή ήταν άστεγος κρουασάν, και εκείνος με τη σειρά του, τα έδινε σε παιδιά.

Καθοριστικό ρόλο για την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη διαδραμάτισε η παρατηρητικότητα περίοικου και η έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών από τον ίδιο, καθώς το απόγευμα της Κυριακής, αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις του 58χρονου, ο οποίος ασελγούσε σε βάρος ανήλικου παιδιού σε υπαίθριο χώρο στον παλαιό σταθμό.

Αμέσως μετά την καταγγελία και βάσει της περιγραφής εκδόθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και χθες το μεσημέρι, συνελήφθη ο 58χρονος άντρας, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και το ανήλικο αγόρι. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο ανήλικος, παρουσία ψυχολόγου, αναγνώρισε τον δράστη, ενώ η μητέρα του δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας με πρόθεση, οπλοφορία, κλοπών, ζωοκλοπής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οπλοχρησίας. Συγκεκριμένα, το 1985 παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού που ήταν σε αυτοκίνητο στο Σέιχ Σου. Όταν ο άντρας του οχήματος, που ήταν αστυνομικός, βγήκε να δει τι συμβαίνει, ο δράστης τον πυροβόλησε με καραμπίνα και τον σκότωσε. Τότε, είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί. Ωστόσο, το 2005 τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τους οποίους δεν τήρησε.

ZENITH